Totul despre inspectiile cu camere video de canalizare

inspectiile cu camere video de canalizare

Articole • octombrie 13, 2023 • Calypso Mono

Cheltuielile pentru intretinerea anuala a sistemului de canalizare pot varia in functie de mai multi factori, inclusiv dimensiunea casei, vechimea sistemului, starea actuala a conductelor si eventualele probleme sau deteriorari existente.

Desi poate fi tentant sa amani unele interventii pentru a economisi bani, acest lucru duce adesea la mai multe probleme si la cresterea costurilor. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand vine vorba de probleme ce tin de instalatii sanitare. Daca banuiesti ca exista o problema in conducta de canalizare, ar trebui sa te gandesti serios la o programare pentru o inspectie video a sistemului de canalizare, pentru a identifica problema.

Ce se intampla in timpul inspectiilor video la canalizare?

Avem toate informatiile de care ai nevoie. Continua sa citesti pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre serviciul de instalatii sanitare ca acesta.

Ce este o camera de inspectie a scurgerii?

Cand intampini probleme la instalatia sanitara, poate fi dificil sa afli exact ce cauzeaza problema fara a putea vedea in interiorul conductelor de canalizare.

Sa dezgropi toata curtea sau sa spargi peretii pentru a vedea unde trebuie reparat nu este tocmai ideal. Odata cu inventarea camerelor de inspectie a canalizarii, avem o modalitate neinvaziva de a verifica problemele cu tevile, astfel incat, sa vedem exact unde sunt problemele si cum trebuie sa le remediem.

Exista o varietate de camere diferite de inspectie care sunt folosite in functie de dimensiunea tevilor. Camera video foloseste un cablu lung si flexibil pentru a putea fi manevrata prin tevi pana cand ajunge la blocaj sau deteriorare si ofera instalatorului o vedere a ceea ce este in neregula.

Cum functioneaza inspectiile cu camere video de canalizare?

Inspectiile cu camere video de canalizare, cunoscute si sub numele de inspectie video a canalizarii, sunt procese prin care se utilizeaza echipamente specializate pentru a examina si evalua starea conductelor. Aceste camere video sunt proiectate sa navigheze in interiorul tevilor si sa transmita imagini catre un monitor sau un dispozitiv de inregistrare. Astfel, evaluarea conditiilor interne ale conductelor este foarte exacta si procesul de desfundat canalizare devine usor si precis.

Cum se procedeaza? Camera video este introdusa in canalizare printr-un punct de acces, cum ar fi un capat al conductei sau un orificiu de inspectie. Aceasta este ghidata de-a lungul conductei iar inregistrarile sunt transmise si vizualizate in timp real.

Ce fel de probleme pot fi depistate la o inspectie video?

Inspectiile cu camere video de canalizare sunt populare deoarece reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de a identifica problemele aparute la o linie de instalatii sanitare. Iata o privire mai atenta asupra unora dintre cele mai frecvente probleme pe care le-ar putea descoperi o inspectie video in canalizare.

1. Conducte sparte, fisurate sau crapate

Conductele sparte sau fisurate pot aparea din cauza multor factori, inclusiv miscarile naturale ale solului, variatiile de temperatura, presiunea apei si vechimea sistemului de canalizare. Aceste fisuri sau rupturi pot cauza scurgeri si pot permite contaminarea apei de suprafata sau a apei freatice cu apa uzata, reprezentand un risc pentru sanatatea ta si cea publica.

Prin inspectia video a canalizarii pot fi identificate aceste fisuri si rupturi, apoi, se pot lua masuri corective adecvate pentru a remedia situatia. Este important sa fiti constienti de semnele si simptomele unei posibile probleme la conductele de canalizare. Mirosurile neplacute, scurgerile sau blocajele frecvente, inseamna ca trebuie sa actionati prompt pentru a evita eventualele probleme de sanatate si daune materiale.

2. Caderea sau prabusirea conductelor de canalizare

Caderea sau prabusirea conductelor de canalizare este o problema comuna care apare in timp, mai ales in sistemele de canalizare mai vechi sau afectate de factori precum miscarile de sol sau coroziunea. Aceasta duce la deformari si inclinari ale conductelor, permitand deseurilor sa se acumuleze in acele zone.

Atunci cand conductele se prabusesc sau se inclina, aceste zone devin puncte critice pentru formarea blocajelor, deoarece resturile si alte materiale pot ramane blocate acolo. Aceste blocaje frecvente pot cauza disconfort si pot duce la probleme de functionare ale sistemului de canalizare.

Inspectia video a canalizarii este, in acest caz, un instrument esential, deoarece ajuta la identificarea precisa a locurilor unde s-a produs caderea sau inclinarea conductei. Acest lucru ne permite sa stabilim strategia corecta de reparare sau inlocuire inainte ca problema sa se agraveze si sa duca la o prabusire majora a conductei sau alte complicatii asociate cu acest tip de problema structurala in sistemul de canalizare.

3. Blocaje semnificative

Chiar daca tevile nu sunt deteriorate, utilizarea in timp poate duce la blocarea liniilor de canalizare. Acest lucru este valabil mai ales daca arunci deseuri care ar trebui sa ajunga la cosul de gunoi. Cei mai mari infractori sunt produsele din hartie si grasimea de gatit.

Daca esti atent la ceea ce arunci in toaleta, poti preveni blocajele majore cate te pot scuti de durerea de cap cauzata de problemele de instalatii sanitare.

4. Radacinile copacilor in tevi

Radacinile copacilor pot cauza daune serioase sistemului de canalizare, mai ales in cazul conductelor mai vechi sau fabricate din materiale mai poroase, cum ar fi tevile din ceramica sau cele din anumite tipuri de plastic mai vulnerabil la perforatii.

Atunci cand se gasesc chiar mici fisuri sau crapaturi in conducte, radacinile pot patrunde in sistemul de canalizare in cautare de apa si substante nutritive. De-a lungul timpului, aceste radacini pot creste si se pot dezvolta in interiorul conductelor.

Daca suspectezi ca radacinile pot afecta conductele, este recomandat sa soliciti imediat serviciile unui instalator specializat pentru a evalua starea conductelor si pentru a identifica eventualele probleme cauzate de radacinile copacilor.

Metode tipice de reparare si inlocuire

Odata ce s-a gasit cauza problemei, vom determina cea mai buna modalitate de a o remedia. Exista mai multe metode comune de reparare si inlocuire a conductelor de canalizare, iar alegerea unei anumite metode depinde de natura si gravitatea problemei, materialul conductei si alti factori.

Iata cateva metode obisnuite:

  1. Repararea cu mufe: Aceasta metoda implica utilizarea unor mufe sau mansoane rezistente la apa si la presiune, care sunt inserate in jurul unei fisuri sau a unei zone deteriorate a conductei si apoi sigilate. Acest lucru poate fi eficient pentru fisuri mici sau deteriorari limitate.
  2. Repararea cu epoxid: Epoxizii speciali sunt utilizati pentru a umple fisurile si crapaturile din interiorul conductei. Acest proces creeaza o bariera impermeabila si rezistenta care repara fisurile si previne infiltrarea apei si a altor materiale.
  3. Repararea cu imbracaminte: In aceasta metoda, o fibra impregnata cu rasina este introdusa in conducta si apoi solidificata folosind caldura sau lumina ultravioleta. Se formeaza astfel o noua conducta in interiorul celei vechi, eliminand astfel fisurile si alte deteriorari.
  4. Foraj directionat: Aceasta metoda este folosita pentru inlocuirea conductelor vechi sau deteriorate cu altele noi, fara a fi necesar sa se sape transee mari. Utilizand echipamente speciale, se forajeaza subteran pentru a introduce noile conducte.
  5. Repararea conductelor de fonta cu injectie structurala: Pentru conductele vechi de fonta afectate de coroziune sau crapaturi, se poate aplica o injectie structurala cu un compus special care consolideaza conducta si previne daunele ulterioare.
  6. Inlocuirea completa a conductelor: Atunci cand conductele sunt prea deteriorate sau nu mai pot fi reparate in mod eficient, poate fi necesara inlocuirea completa a acestora. Acest proces implica excavarea vechilor conducte si instalarea unor conducte noi si durabile.

Ai nevoie de o inspectie video a canalizarii in Bucuresti?

Acum ca stii mai multe despre inspectiile cu camere video de canalizare, stii cat de important este sa gasesti un instalator bun la primul semn al unei probleme.

Contactaza-ne acum la 0730 072.907 sau  contact@calypsomono.ro si solicita o cotatie de pret pentru serviciile noastre. Necazurile pe care le ai din cauza instalatiilor sanitare vor fi de domeniul trecutului. Alege o firma de desfundare profesionala!

Citeste si: Curatarea conductelor de scurgere evita daunele