Serviciul de desfundat canalizari, ce presupune ?

serviciul de desfundat canalizari

Articole • mai 1, 2023 • Calypso Mono

Serviciul de desfundat canalizari se refera la procesul prin care sunt indepartate blocajele care apar in conductele de canalizare. Aceste blocaje pot fi cauzate de diferite materiale sau resturi care se acumuleaza in timp, cum ar fi scame, fire de par, alimente, grasimi, tesaturi, hartie igienica si alte deseuri.

Citeste si: Cum sa desfunzi tevile de canalizare, 5 metode eficiente

Cand o conducta de canalizare este blocata, apa menajera sau apele uzate nu mai pot fi drenate corect si pot duce la inundatii in baie, bucatarie sau alte zone ale casei. In astfel de cazuri, este necesara interventia unei firme specializate in desfundare canalizare.

Serviciul de desfundat canalizari poate fi realizat prin mai multe metode, inclusiv prin utilizarea unui furtun cu apa sub presiune, a unor pompe sau a unor substante chimice special concepute pentru a dizolva blocajele. Utilizam echipamente de verificare compuse din camere avansate de vizualizare, inspectia video a canalizarii, pentru a localiza exact blocajele si a le elimina in mod eficient.

Este important sa apelezi la o companie specializata in serviciul de desfundat canalizari! Asiguram o interventie corecta si sigura, pentru a preveni deteriorarea sistemului de canalizare sau a cauzelor ce au dus la blocare si pentru a evita riscurile.

Cauzele blocarii canalizarii si cum le poti evita

1. Aruncarea materialelor inadecvate in toaleta

Aruncarea de materiale inadecvate in toaleta este una dintre cele mai comune cauze ale blocarilor de canalizare. Servetele umede, scutece, tampoane, prosoape de hartie nu ar trebui sa fie aruncate in toaleta. Aceste obiecte se acumuleaza in canalizare si pot cauza blocaje care pot duce la inundatii si alte probleme de canalizare.

2. Grasimile si uleiurile

Grasimile si uleiurile se acumuleaza in canalizare si se solidifica, formand blocuri care pot fi dificil de indepartat. Aceasta problema este deosebit de comuna in bucatarii, in cazul in care cantitati mari de grasimi si uleiuri sunt folosite in prepararea alimentelor.

3. Radacinile copacilor care invadeaza conductele de canalizare

Radacinile copacilor care invadeaza conductele de canalizare sunt o alta cauza comuna a blocajelor. Radacinile pot patrunde in conducte prin fisuri sau crapaturi si pot creste si extinde, blocand canalul de scurgere. Aceasta problema este mai des intalnita in zonele cu multi copaci.

4. Sisteme de canalizare invechite

Conductele invechite sunt o alta cauza comuna a infundarii canalizarii. Tevile de canalizare vechi pot fi susceptibile la fisuri si crapaturi, ceea ce poate permite intrarea de sedimente si obiecte straine in canalizare. Verifica periodic sistemul de canalizare si inlocuie partile uzate sau deteriorate.

Utilaje folosite in serviciul de desfundat canalizari

Exista utilaje si echipamente speciale pentru a efectua serviciul de desfundat canalizari, in functie de gradul de blocare si de tipul de conducta de canalizare. Este important sa apelezi la o companie specializata care iti poate asigura o interventie profesionala, corecta, si care folosesc utilaje si echipamente specializate.

Iata cateva dintre acestea:

 • Hidrojetul: utilaje de hidrojetare cu inalta presiune, echipate cu furtunuri si duze speciale care pot emite jeturi puternice de apa sub presiune pentru a curata si indeparta blocajele.
 • Vidanja: vidanjele sunt dotate cu un sistem de aspirare si o pompa de vid care pot extrage materialul blocant din canalizare. Sunt folosite in cazul in care blocajul implica reziduuri solide sau in cazurile mai grave.
 • Masini de frezat: sunt echipate cu freze sau discuri rotative care pot taia si marunti blocajele solide din conducte, eliberand astfel fluxul de apa.
 • Echipamente de insurubare cu cablu: const in cabluri flexibile si rotative, echipate cu capete speciale de desfundare, care pot fi introduse in conducte pentru a indeparta obstructiile prin forta mecanica si rotatie.
 • Sonde cu camera video: sisteme echipate cu camere video montate pe capetele flexibile care permit vizualizarea interiorului conductelor de canalizare si identifica exact unde sunt blocajele sau alte probleme: fisuri, deformari, etc.

Aceste echipamente sunt utilizate doar de catre firme specializate pentru a rezolva rapid si eficient orice problema.

Pot efectua serviciul de desfundat canalizari singur?

Daca ai experienta si cunostinte solide despre canalizare si despre utilizarea echipamentelor specifice, atunci este posibil sa poti efectua serviciul de desfundat canalizari singur. Cu toate acestea, daca nu esti sigur de ceea ce faci, interventiile tale pot duce la agravarea problemei sau la deteriorarea sistemului de canalizare, care poate fi costisitor si periculos de reparat.

De asemenea, este important sa iei in considerare riscurile pentru sanatate si siguranta personala asociate cu interventiile neautorizate in sistemul de canalizare. Exemple de riscuri pot include expunerea la substante chimice toxice, gaze daunatoare sau apa contaminata.

In general, este recomandat sa se apeleze la o companie specializata in desfundarea canalizarii pentru a efectua interventia necesara. Sunt specializati si au experienta in utilizarea echipamentelor si a tehnicilor necesare pentru a efectua o desfundare eficienta si sigura a canalizarii. In plus, companiile specializate pot oferi o garantie pentru serviciile lor si pot oferi consultanta pentru a preveni probleme viitoare cu sistemul de canalizare.

Cum se desfunda profesional o canalizare?

Exista diferite metode pentru a desfunda canalizarea, in functie de tipul si gradul de blocare, precum si de dimensiunea si poziționarea conductelor de canalizare. Urmatoarele sunt cateva metode comune utilizate pentru a desfunda o canalizare:

 1. Furtun cu apa sub presiune – o metoda comuna si eficienta de a desfunda canalizarea este utilizarea unui furtun cu apa sub presiune. Acesta este introdus in conducta de canalizare si utilizeaza presiunea ridicata a apei pentru a indeparta depunerile si blocajele. Acest tip de desfundare este mai potrivit pentru blocajele mai usoare si pentru conducte de dimensiuni medii.
 2. Substante chimice – un alt mod de a desfunda canalizarea este utilizarea unor substante chimice special concepute pentru a dizolva blocajele. Este important sa utilizezi doar substante chimice care sunt sigure pentru sistemul de canalizare si pentru mediul inconjurator. Aceasta metoda poate fi potrivita pentru blocajele usoare si pentru conductele de dimensiuni mici.
 3. Masina de spalat si curatat conducte – aceasta este o metoda mai avansata de desfundare a canalizarii, care utilizeaza apa sub presiune si o perie rotativa pentru a indeparta depunerile si blocarile din conductele de canalizare. Aceasta metoda este mai potrivita pentru blocarile mai dificile si pentru conductele de dimensiuni mai mari.
 4. Masina de suflat aer – aceasta este o alta metoda de desfundare care utilizeaza aer comprimat pentru a indeparta blocarile din conductele de canalizare. Aceasta metoda poate fi potrivita pentru blocarile usoare si pentru conductele de dimensiuni mici.
 5. Pompe de vid – acestea sunt pompe utilizate pentru a indeparta materiile solide sau lichide din conductele de canalizare. Aceasta metoda este mai potrivita pentru blocarile mai severe si pentru conductele de dimensiuni mari.

Serviciul de desfundat canalizari – Concluzii

In concluzie, infundarea canalizarii poate fi evitata prin respectarea unor reguli simple de preventie si de intretinere a sistemului. Este important sa acorzi atentie semnelor de avertizare si sa iei masuri imediate daca apar probleme. Daca esti nesigur cu privire la metodele de desfundare sau la modul de intretinere a sistemului de canalizare, este mai bine sa apelezi la o firma de desfundare profesionala, specializata, pentru a te ajuta sa remediezi problema. Prin urmarea acestor sfaturi simple, poti evita blocajele neplacute si sa mentii un sistem de canalizare eficient si functional.

Este important sa ai in vedere, inainte de a efectua o desfundare a canalizarii, identificarea cauzei blocarii pentru a preveni reaparitia problemei in viitor. Este important sa iei in considerare riscurile pentru sanatate si siguranta personala asociate cu interventiile neautorizate in sistemul de canalizare. De aceea, este recomandat sa apelezi la o companie specializata in desfundarea canalizarii pentru a efectua interventia necesara.

Cateva recomandari pentru prevenirea blocajelor in sistemul de canalizare

Iata cateva recomandari pentru a preveni blocajele si a mentine o functionare eficienta a sistemului de canalizare:

 • Evita aruncarea deseurilor in toaleta sau in chiuveta – arunca doar materialele biodegradabile in toaleta si asigura-te ca resturile alimentare sunt aruncate in cosul de gunoi, nu in chiuveta.
 • Instaleaza sita de canalizare – aceasta va ajuta la prevenirea introducerii deseurilor solide in sistemul de canalizare.
 • Efectueaza curatarea regulata a conductelor de canalizare – foloseste metodele de desfundare mentionate mai sus sau apeleaza la o companie specializata in curatarea conductelor de scurgere pentru a efectua aceasta operatiune.
 • Nu turna substante chimice nocive in canalizare – acestea pot deteriora conductele si pot cauza blocaje.
 • Instaleaza un sistem de filtrare – daca ai un sistem de canalizare care colecteaza apele pluviale, instaleaza un sistem de filtrare pentru a indeparta murdaria si sedimentele care ar putea duce la blocarea conductelor.
 • Respecta regulile si instructiunile specifice sistemului de canalizare – de exemplu, nu arunca substante toxice sau alte substane interzise in sistemul de canalizare.
 • Efectueaza intretinerea regulata a sistemului de canalizare – acest lucru poate ajuta la prevenirea aparitiei problemelor si la mentinerea unui sistem de canalizare eficient si functional.